تابلوهای بیمارستانی ، نشانه‌هایی هستند که چون با کلمات قابل‌فهم و ساده نوشته‌شده‌اند ، در کمترین زمان ممکن  صحیح‌ترین مسیر را به بیمار یا همراه او نشان می‌دهد . این تابلوهای آگاهی‌دهنده ، اغلب بر دیوارها نصب و یا در بالای دیواری قرار دارند که امکان دید گسترده برای عموم را فراهم کرده باشد .

آنچه در مورد تابلو بیمارستانی باید بدانید

یکی از مهم‌ترین مراکزی که نیاز به تابلو راهنما دارند ، بیمارستان‌ها هستند. این تابلوها درواقع شامل نشانه‌های آدرسی هستند که به بیماران یا کارکنان بیمارستان ، اطلاعاتی مانند شماره اتاق یا سالن موردنظر را نشان می‌دهند.  بنابراین می‌توان از اهمیت تابلوهای نصب‌شده بر دیوار (معمولاً با 120 درجه زاویه دید) ، نکته‌ها گفت .در این قسمت  با ما همراه باشید تا راه حفظ اعتبار و افزایش رضایت بیماران از خدمات ارائه‌شده  در حوزه تابلو بیمارستانی را  برایتان شرح دهیم.
تابلو بیمارستانی که در اغلب مکان‌ها با پس‌زمینه‌ای آبی یا سفید مشخص‌شده‌اند ، با زبان کلمات و فلش‌ها  شمارا به ساده‌ترین مسیر ممکن برای رسیدن به پزشک موردنظر خود راهنمایی می‌کنند . مجموعه‌ای از انتخاب‌ها و گزینه‌های مختلف برای مراجعین مطرح‌شده تا آن‌ها را از سردرگمی نجات دهد . تابلو های بیمارستانی اغلب بر قسمت بالایی دیوارها یا سردر دفترها یا مطب‌های پزشکان نصب و تعبیه‌شده‌اند و ماهیت اطلاع‌رسانی بسیار مفید و مؤثری دارند .

اهمیت تابلو بیمارستانی:
اهمیت این تابلوهای مسیریابی به‌این‌علت است که بیمارستان خدمات خود را معرفی و آدرس دریافت این خدمات را با فلش یا نمادهای مختلف نیز نشان می‌دهد . بنابراین تابلو بیمارستانی ، نقش مهمی در جلب رضایت مراجعین نسبت به خدمات و کیفیت خدمات بیمارستان خواهد داشت.
نکته‌ی جالب اینجاست که این تابلوهای راهنما ، مانند فردی سخنگو عمل می‌کنند و باراهنمایی سریع افراد ، علاوه بر کاهش استرس و اضطراب ، نیاز آن‌ها به پرسش و جو از افراد مختلف را نیز کاهش می‌دهد . به همین دلیل است که در سال‌های اخیر ، توجه زیادی به اندازه ی کلمات تابلو  بیمارستانی، وجود تصویری گویا در کنار این کلمات ، میزان نوردهی و حتی جای گزاری این تابلوها ،  شده است .
البته وجود اتاق‌ها و قسمت‌های مختلف سازمانی در بیمارستان‌ها ، لزوم داشتن تابلوهای راهنمای باکیفیت و آگاهی رسان را حتی برای پزشکان و کارکنان اداری بیمارستان  نیز مشخص می‌کند . زیرا آن‌ها هم علیرغم آشنایی و تعامل زیاد با این محیط ، به تمام بخش‌های بیمارستان  مراجعه نکرده‌اند و این آگاهی‌رسانی ،  مانع اتلاف وقت پزشکان – کارکنان و مراجعین محترم خواهد شد .

درواقع تابلوها ی بیمارستانی ، تبلیغی غیرکلامی برای شغل و حرفه‌ی هر پزشک و یا اعتبار هر بیمارستان است . بنابراین با رعایت نکات ذکرشده در این متن ، می‌توان منتظر آرامش و رضایت بیشتری در فرد مراجعه‌کننده باشیم .

انواع تابلو بیمارستانی:
تابلو بیمارستانی در انواع مختلفی تهیه و تدوین می‌شوند که در سه نوع اخباری ، آگاهی‌رسانی و هشداردهنده هستند . از این نمونه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
تابلوهای اخباری:
تابلوهای راهنمای مطب پزشکان که در بالای در اتاق یا کنار در اتاق نصب می‌شوند
تابلوهای بخش پذیرش
تابلو اتاق استراحت
تابلوهای اتاق عمل

تابلوهای اطلاع‌رسانی:
تابلوهای راهنمای طبقات – تابلوی‌های ساده ایستاده
تابلوهای مرتبط با کمک‌های اولیه و آتش‌سوزی
تابلوهای بخش آزمایشگاه‌ها

تابلو هشداردهنده :
تابلوهای ورود و خروج اضطراری
تابلوهای قسمت‌های خاص و حساس مانند بخش ایزوله
تابلوی نکشیدن سیگار ، با تلفن صحبت نکردن، ملاقات ممنوع , عدم امکان ورود حیوانات و ….

جنس تابلو بیمارستانی :
این تابلوها از جنس آلومینیوم، فلزی یا پلکسی گلاس هستند که در کارگاه‌های برش و تابلوسازی، طرح موردنظر را چاپ و باکمی خلاقیت در متریال مورداستفاده ، تبدیل به تابلوها راهنمای  باکیفیت و به‌صرفه‌ای می‌شوند.
البته برخی از  تابلوهای بیمارستانی ، با لایت باکس ها نورافشانی شده‌اند که قدرت دید مراجعین در تاریکی را افزایش دهند.

ویژگی‌های بارز تابلو بیمارستانی :
نکته‌ی جالب در این تابلوها ، تصاویر یا اینفوگرافیک های همراه با این کلمات است که بر اکثر تابلوها نصب می‌شود. تابلوهایی مانند آسانسور ، پله‌برقی ، خروج اضطراری ، بخش بیماری‌های کودکان ، بخش زنان ، بخش قلب و چنین مواردی ، اغلب دارای تصویری هستند که شمارا زودتر به پزشک خود می‌رساند .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *